Stiri - aparitii mass-media

Forumul liderilor locali din China şi Uniunea Europeana Centrala şi de Est

01.07.2013 (vezi sursa)

In perioada 1 - 4 iulie 2013, voi fi prezent la Forumul liderilor locali din China şi Uniunea Europeană Centrală şi de Est, care are loc în Chongqing, China. Din delegaţia României fac parte premierul Victor Ponta, Dan Sova - Ministrul pentru Proiecte de Infrastructură - şeful acestei delegaţii, Doru Costea, Ambasadorul României în Republica Populară Chineză, conducători de unităţi administrativ - teritoriale, precum... ( vezi detalii)

ONESTI: A fost inaugurat Cinematograful “Capitol”

23.04.2012 (vezi sursa)

In municipiul Onesti a fost inaugurat zilele trecute Cinematograful “Capitol” (aflat intr-un amplu proces de renovare din cursul anului trecut). Slujba de sfintire la aceasta inaugurare a fost oficiata de un sobor de preoti onesteni, in fruntea carora s-a aflat parintele protoiereu Constantin Alupei, de la Protopopiatul Onesti, iar intre invitati s-a remarcat prezenta presedintelui Consiliului Judetean Bacau, Dragos Benea, a... ( vezi detalii)

TNT Club Sport Bacau a inaugurat bazinul semiolimpic pentru sport si agrement

22.04.2012 (vezi sursa)

Baza Sportiva TNT, din Bacau, a inaugurat, vineri, 20 aprilie, Bazinul semiolimpic. La eveniment au participat primarul Municipiului Bacau, Romeo Stavarache, primarul Municipiului Moinesti, Viorel Ilie, si primarul comunei Margineni, Marcelin Solot, oameni de afaceri din Bacau, bancheri, directori de institutii, personalitati ale sportului bacauan si ziaristi.

Noua investitie din Cartierul CFR (Strada Arcadie Septilici nr. 3 –... ( vezi detalii)

Bani in plus pentru Maternitate si Catedrala

20.04.2012 (vezi sursa)

Consilierii judeteni au avut in fata, la ultima intâlnire, doua proiecte de natura a le produce ingrijorare. Asta pentru ca a fost vorba de bani. Mai multi bani pentru Catedrala si Maternitate, doua investitii foarte importante, dar deja costisitoare pentru bugetul judetului.

Doua obiective foarte importante pentru bacauani, Catedrala "Inaltarea Domnului" si Maternitatea din cadrul SJU, sunt aproape de finalizare. Pentru asta,... ( vezi detalii)

Bani de la judet pentru fotbal!

18.04.2012 (vezi sursa)

Alesii judetului au ajuns la concluzia ca miscarea este sanatoasa, mai ales pentru tineri, si ca practicare oricarui sport are efecte benefice asupra formarii personalitatii. Asta dupa ce Asocatia Judeteana de Fotbal (AJF) Bacau a solicitat Consiliului Judetean (CJ) incheierea unui parteneriat in scopul asigurarii echipamentelor necesare sportivilor. AJF Bacau este recunoscuta de Federatia Româna de Fotbal (FRF) ca fiind "unica... ( vezi detalii)

Consiliul Judetean se judeca pentru taxe: „Vrem sa luam banii Romtelecom!”

29.03.2012 (vezi sursa)

Firmele care utilizeaza domeniul public in activitati economice trebuie sa plateasca o taxa. Valoarea acesteia e aprobata de CJ si de minister. Singura care nu respecta hotarârea e Romtelecom. Disputa se va solutiona in instanta.

Toti agentii economici care au instalatii sau imobile pe domeniul public si desfasoara activitati cu scop economic prin intermediul acestora trebuie sa plateasca taxe, tarife sau chirii, conform... ( vezi detalii)

S-a semnat ultimul contract pe „Managementul Deseurilor”

29.03.2012 (vezi sursa)

In sala mare a CJ Bacau a fost semnat, ieri, ultimul contract important din proiectul „Sistem integrat de management al deseurilor solide”. Actul vizeaza furnizarea containerelor care vor fi distribuite in judet, de la 1 mai. Valoarea totala a proiectului este de 23 de milioane.

Reprezentantii Consiliului Judetean (CJ) Bacau si cei ai consortiului TRIPLAST au semnat, ieri, contractul de furnizare a echipamentelor de... ( vezi detalii)

Cât am dat la stat, atât am primit

29.03.2012 (vezi sursa)

Din 25,5 miliarde de euro incasate anul trecut de la toate judetele, statul le-a returnat acestora, sub forma cotelor defalcate din impozitul pe venit si TVA doar 6,5 miliarde de euro. Doar 15 judete au fost mai norocoase si au primit mai mult decât au dat la stat. Bacaul nu se afla printre ele.

Potrivit cifrelor date de Ministerul Finantelor si citate de un cotidian central, anul trecut contribuabilii bacauani au achitat... ( vezi detalii)

Scandal in Consiliul Judetean: Cazul Grup Atyc incaiera institutiile

23.03.2012 (vezi sursa)

In batalia pe care o duce pentru a retrage licenta societatii Grup Atyc, Consiliul Judetean a ramas singur. A cautat un sprijin la institutiile publice, dar nu a gasit. Din cauza asta, in ultima sedinta, spiritele s-au incins la maximum, iar acuzatiile au vizat nu doar operatorul cu pricina, ci si ISCTR.

Impotriva operatorului Grup Atyc, locuitorii din comuna Nicolae Balcescu au facut sute de reclamatii. Oamenii au acuzat ca in loc... ( vezi detalii)

O speranta pentru bolnavii de cancer: Se concesioneaza Cobaltoterapia

22.03.2012 (vezi sursa)

Consilierii judeteni au aprobat in sedinta de ieri raportul privind modernizarea buncarului de iradiere din SJU. Urmatorul pas va fi concesionarea Cobaltoterapiei catre o clinica privata. Dupa Aeroport, este al doilea obiectiv care va fi dat spre administrare unei firme.

Modernizarea si dotarea sectiei de cobaltoterapie ar costa 4,5 milioane de euro. Suma depaseste posibilitatile Consiliului Judetean (CJ) Bacau, asa incât s-a... ( vezi detalii)

„Ambasadori” din sase tari au vizitat judetul

20.03.2012 (vezi sursa)

O delegatie formata din 68 de profesori si elevi din sapte tari s-au intâlnit cu presedintele CJ pentru a discuta despre modul in care functioneaza structurile deliberative si care e sansa tinerilor in politica. Actiunea face parte din proiectul „Vocea democratiei”, initiat de Islanda.

Consiliul Judetean (CJ) Bacau a fost gazda unei intâlniri la care au participat profesori si elevi din Islanda, Turcia,... ( vezi detalii)

Zece milioane de euro pentru statiile de deseuri

15.03.2012 (vezi sursa)

Gunoi mai putin si taxe mai mici

CJ Bacau a anuntat, ieri, demararea lucrarilor pentru constructia statiei de compost din Onesti si a statiilor de transfer din Gaiceana si Beresti Tazlau. Investitia costa 10 milioane de euro si este finantata din Programul Operational Sectorial (POS) de Mediu. Lucrarile vor fi gata la jumatatea anului 2013.

Consiliul Judetean (CJ) Bacau a obtinut finantare europeana pentru "Sistemul integrat... ( vezi detalii)

Consiliul Judetean s-a intrunit la Zemes

08.03.2012 (vezi sursa)

Miercuri dimineata, la ora 5, locuitorii din Zemes au blocat drumul judetean 117, pentru a doua oara, fiind hotarâti de data asta sa nu cedeze. Prima actiune de blocare a circulatiei a avut loc luni, de la ora 12. Ieri, s-au trezit cu noaptea in cap si s-au adunat la intrarea in Zemes, cu gândul sa opreasca toate masinile. Cauza nemultumirii lor e starea jalnica a DJ 117. "Vom bloca drumul si mâine, si poimâne,... ( vezi detalii)

Cearta pe bani si principii

02.03.2012 (vezi sursa)

O noua sedinta a Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta (CJSU) s-a incheiat cu tipete intre prefectul Constantin Scripat si presedintele Consiliului Judetean (CJ) Dragos Benea. Miza au fost din nou banii veniti de la Guvern, dar si noua lista care a fost inaintata Executivului.

Dupa un scurt bilant al modului in care a fost gestionata situatia de urgenta cauzata de ninsorile abundente din lunile precedente, CJSU, intrunit... ( vezi detalii)

Un dar pentru Primaria Odobesti

26.02.2012 (vezi sursa)

Consiliul Judetean (CJ) Bacau va aloca 150.000 de lei comunei Odobesti pentru cofinantarea unui proiect integrat si 100.000 de lei, judetului Vrancea, afectat de caderile masive de zapada de la inceputul lunii februarie. Chiar daca au existat impotriviri si critici la adresa generozitatii fata de vecinii din Vrancea, proiectul a fost aprobat. CL Odobesti a câstigat fonduri pentru o investitie extrem de importanta, dar a ajuns intr-un... ( vezi detalii)

Premii pentru Ilie Boca si Calistrat Costin

23.02.2012 (vezi sursa)

"Slefuitorii de talente"

Pictorul Ilie Boca si scriitorul Calistrat Costin au fost invitati, ieri, in sala mare a CJ Bacau. In plenul sedintei, alesii i-au acordat scriitorului Calistrat Costin premiul de excelenta, iar pictorului Ilie Boca, titlul de cetatean de onoare al judetului. Desi obisnuiti cu aplauzele, cei doi artisti au fost foarte emotionati. Pictorul Ilie Boca, sucevean la origine, s-a stabilt in... ( vezi detalii)

Bani pentru Heliportul Moinesti

07.02.2012 (vezi sursa)

Primaria Moinesti vrea sa construiasca un heliport in curtea Spitalului Municipal. Investitia e necesara deoarece, in prezent, elicopterele SMURD nu au unde ateriza pentru a prelua cazurile critice. Heliportul va fi construit cu sprijinul financiar al Consiliului Judetean (CJ) Bacau.

Spitalul Municipal Moinesti, având nivelul de competenta III, poate asigura investigarea si tratarea unor categorii limitate de cazuri critice.... ( vezi detalii)

Chirurgie pediatrica performanta

13.01.2012 (vezi sursa)

Investitie finalizata la Spitalul de Pediatrie

Sectia de Chirurgie Pediatrica se poate muta in spatiile noi din Spitalul de Pediatrie. Modernizarea si dotarea acestora cu aparatura performanta au fost incheiate. Mutarea sectiei din Spitalul Judetean de Urgenta in noile spatii depinde acum de deblocarea angajarii de medici anestezisti.

Amenajarea spatiilor din aripa dreapta a cladirii Spitalului de Pediatrie pentru sectia de... ( vezi detalii)

Se inchid depozitele de deseuri

20.12.2011 (vezi sursa)

Dragos Benea, presedintele CJ, si Valentin Feodorov, directorul general al grupului IRIDEX, au semnat, ieri, contractul pentru construirea "Celulei II" si inchiderea depozitelor de deseuri neconforme din judet. Proiectul valoreaza 54 de milioane de lei si va fi realizat in 24 de luni.
Proiectul de inchidere a depozitelor de deseuri din Onesti, Moinesti, Darmanesti, Comanesti, Tg. Ocna, Buhusi si construirea... ( vezi detalii)

Schi Parc Slanic Moldova are finantare

15.12.2011 (vezi sursa)

Miercuri, in sala mare a Palatului Administrativ, a fost semnat contractul pentru un proiect la care CJ Bacau viseaza de mult: Schi Parc Slanic Moldova. Investitia va costa 5,7 milioane de euro, din care 2 milioane de euro reprezinta asistenta financiara nerambursabila.

Dupa cinci ani de asteptare, Dragos Benea, presedintele Consiliului Judetean (CJ) Bacau, si Constantin Apostol, directorul Agentiei... ( vezi detalii)

CJ Bacau, premiat pentru "Dezvoltare comunitara" la Gala "Zece pentru Romania"

11.12.2011 (vezi sursa)

Consliul Judetean (CJ) Bacau a fost premiat in cadrul Galei “Zece pentru Romania”, desfasurata in municipiul Iasi, sambata seara. Categoria “Dezvoltare urbana si comunitara” a fost singura la care au fost acordate doua trofee: unul a mers catre CL Iasi, iar celalalt, la CJ Bacau. Autoritatile bacauane au fost premiate pentru modernizarea DJ 252, cel mai lung drum judetean din Moldova... ( vezi detalii)

Computerul tomograf de la SJU Bacau a primit botezul

24.11.2011 (vezi sursa)

La Spitalul Judetean de Urgenta a fost inaugurat noul computer tomograf, o investitie de 1,3 milioane de lei. Pentru achizitia acestui aparat performant, Consiliul Judetean Bacau a alocat 500.000 de lei, iar Ministerul Sanatatii, 485.000 de lei. Diferenta va fi acoperita de Spitalul Judetean de Urgenta, care va plati rate in urmatorii doi ani.

Spitalul Judetean de Urgenta are un nou computer tomograf... ( vezi detalii)

CJ Bacau vrea o strategie de reformare a sistemului sanitar

05.11.2011 (vezi sursa)

Consiliul Judetean (CJ) Bacau organizeaza luni, la Centrul de Afaceri si Expozitii “Mircea Cancicov”, dezbaterea publica “Strategia de reformare a sistemului de furnizare a serviciilor de sanatate din judetul Bacau”. “Elaborarea unei strategii de dezvoltare a sistemului sanitar este primul demers de acest tip din România”, afirma Dragos Benea, presedintele CJ Bacau.... ( vezi detalii)

Bun venit in “Livada Copilariei”!

28.10.2011 (vezi sursa)

Bacaul prinde radacini

Soare de toamna, cer senin, un vânt usor, cu alte cuvinte o zi splendida pentru a munci in aer liber. Miile de copii din judet care iesit, ieri, pe dealuri, ca sa planteze pomi, dând viata proiectului “Livada Copilariei”, au avut noroc. Alaturi de ei au fost dascalii lor, specialisti, edilii comunelor care au consimtit sa participe la acest program,... ( vezi detalii)

Ambasadorul Croatiei s-a intalnit cu autoritatile judetului

05.10.2011 (vezi sursa)

Ambasadorul Croatiei si-a continuat miercuri vizita in Bacau cu o intrevedere cu prefectul judetului si presedintele Consiliului Judetean. Aceasta si-a exprimat multumirea vizavi de rezultatele intalnirii cu oamenii de afaceri si s-a aratat increzatoare de concretizarea discutiilor. "Marti am vorbit cu oamenii de afaceri croati si au planuri sa dezvolte aceste relatii economice pentru inceput cu judetul Bacau,... ( vezi detalii)

Consiliul Judetean face afaceri cu germanii

26.09.2011 (vezi sursa)

La sfarsitul saptamanii trecute, in Palatul Administrativ din Bacau au sosit oaspeti. E vorba de reprezentanti ai Ambasadei Germaniei in Romania si de oameni de afaceri nemti, care au venit in Bacau pentru a participa la prima editie a Festivalului Oktoberfest, organizata ca parte a manifestarii “Zilele Culturii Germane”. Cu acest prilej a avut loc incheierea unui parteneriat intre Clubul Economic... ( vezi detalii)

Bani din peste pentru comunele sarace

19.09.2011 (vezi sursa)

CJ Bacau isi mai face o asociatie

Consiliul Judetean se va asocia cu trei ONG-uri si trei firme pentru a gestiona fondul piscicol. Este a treia asociatie, dupa ADIB si ADIS infiintata de Dragos Benea. Scopul acesteia va fi accesarea unor sume nerambursabile din Fondul European pentru Pescuit. Banii urmeaza sa ajunga in zona Colonesti - Motoseni - Rachitoasa.

Alesii judetului au aprobat la... ( vezi detalii)

Opt milioane de euro pentru SMURD

15.09.2011 (vezi sursa)

In Bacau adie a speranta de viata
Consiliul Judetean (CJ) Bacau si Asociatia Euronest au lansat, ieri, un proiect care valoareaza 8,5 milioane de euro si care va salva multe vieti. Asta pentru ca suma va fi folosita la achizitionarea a 4 autospeciale si 5 ambulante.

Lansarea proiectului privind achizitionarea de echipamente de interventie de tip SMURD a avut loc in sala mare a CJ Bacau, in... ( vezi detalii)

118 milioane de euro pentru modernizarea retelelor de apa din Bacau

23.08.2011 (vezi sursa)

Astazi, la ora 12, la Bucuresti, se va semna contractul dintre Compania Regionala de Apa Bacau (CRAB) si Ministerul Mediului privind modernizarea retelelor de apa si canalizare din mediul urban. Anuntul a fost facut de Dragos Benea, presedintele Consiliului Judetean (CJ) Bacau, in debutul sedintei ordinare de luni. Documentul va fi semnat de Razvan Gaina, managerul CRaB, si de Laszlo Borbely, ministrul Mediului.... ( vezi detalii)

Investitia la Aeroport prinde aripi

01.06.2011 (vezi sursa)

Consilierii judeteni au aprobat luni in sedinta ordinara actul aditional la contractul de concesiune a lucrarilor publice la Aeroportul International "George Enescu". Lucrarile sunt intarziate cu aproape un an si jumatate.
Obtinerea actelor care au stat la baza eliberarii autorizatiei de constructie din partea Consiliului Judetean a fost etapa cea mai dificila de la inceputul proiectului de modernizare a... ( vezi detalii)

Test fizic pentru presedintele Consiliului Judetean

09.05.2011 (vezi sursa)

Dragos Benea, presedintele Consiliului Judetean (CJ) Bacau s-a numarat printre cei peste 700 de participanti de la EcoMarathon-ul organizat la Moeciu de Sus, la sfarsitul saptamanii trecute. Participantii, reuniti din 17 tari, s-au intrecut pe traseul de 42 de kilometri incercand sa termine cursa pe un loc onorabil. Dupa 7 ore de alergare, adica aproape o zi de lucru la CJ, presedintele Benea a terminat cursa pe... ( vezi detalii)

Vice-ambasadorul Marii Britanii in România a vizitat Bacaul

26.02.2011 (vezi sursa)

Esther Blythe a avut o runda de discutii cu presedintele Consiliului Judetean, Dragos Benea si prefectul Constantin Scripat. Printre temele de interes abordate s-au numarat modernizarea aeroportului din Bacau, respectiv dezvoltarea infrastructurii judetului.

Vice-ambasadorul Marii Britanii a vizitat Bacaul in cadrul primei deplasari in teritoriu efectuata in calitatea de numar 2 in cadrul ambasadei... ( vezi detalii)

Panouri solare pe spitalele din Bacau

25.11.2010 (vezi sursa)

Incepând de miercuri, pe cladirile a trei institutii publice din Bacau se monteaza panouri solare. E vorba de Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC), Spitalul Judetean de Urgenta (SJU) si Spitalul de Pediatrie. Lucrarile fac parte dintr-un proiect depus de Consiliul Judetean (CJ) Bacau la Administratia Fondului pentru Mediu. “CJ Bacau urmareste, prin aceasta investitie, un grad de utilizare mediu... ( vezi detalii)

Investitii de 6 milioane de euro la Maternitate

21.09.2010 (vezi sursa)


“Primul proiect de pe ordinea de zi este si cel mai important”, a declarat Dragos Benea, in sedinta CJ de ieri, referindu-se la modernizarea Maternitatii Bacau. Indicatorii tehnico-economici au fost aprobati si anul trecut dar, intre timp, au fost introduse lucrari noi si era necesara ajustarea costurilor. Cladirea maternitatii Spitalului Judetean de Urgenta (SJU) este unul dintre obiectivele incluse in componenta... ( vezi detalii)

Ghiozdane pentru elevii saraci ai judetului

14.09.2010 (vezi sursa)

Consiliul Judetean Bacau a derulat si in acest an programul “Ghiozdanul Scolarului”, initiat de catre presedintele Dragos Benea, aprobat si sustinut de catre toti consilierii judeteni. El consta in distribuirea catre fiecare elev si prescolar din toate comunele din judetul Bacau a unui ghiozdan si a unui set complet de rechizite necesare inceputului de an scolar. Ghiozdanele au dimensiuni si forme diferite, iar setul de... ( vezi detalii)

Programul „Ghiozdanul scolarului” va continua si in acest an

27.08.2010 (vezi sursa)

In ciuda sugestiilor facute de subprefectul Constantin Scripat, Dragos Benea, presedintele Consiliului Judetean (CJ), a anuntat, ieri, ca va inscriptiona si anul acesta “ghiozdanul scolarului” cu numele initiatorului si al finantatorului, initiatorul proiectului fiind chiar Dragos Benea, iar finantatorul, CJ Bacau. Declaratia a fost facuta ieri, in cadrul conferintei de presa organizate la sediul PSD Bacau. Constantin Scripat... ( vezi detalii)

Directori noi la Spitalul Judetean si Pediatrie

03.08.2010 (vezi sursa)

Miercurea trecuta, Consiliul Judetean (CJ) Bacau a aprobat preluarea Spitalului Judetean de Urgenta (SJU) si a Spitalului de Pediatrie Bacau, iar joi a fost semnat protocolul de predare-primire cu DSP. Ieri, dupa patru zile de negocieri, au fost numiti in functie si directorii celor doua unitati. La SJU Bacau, in locul Mihaelei Popescu, a fost numit Dan Stoica, manager al spitalului si in mandatul trecut, iar la Spitalul de Pediatrie, dr.... ( vezi detalii)

Se deschide Centrul Comunitar Fantanele

29.06.2010 (vezi sursa)


Maine, in comuna Motoseni, va fi inaugurat Centrul Comunitar Fantanele, infiintat in cadrul unui proiect realizat de Fundatia de Sprijin Comunitar (FSC) in parteneriat cu CJ Bacau. Finantarea e asigurata printr-un program de dezvoltare economica derulat de Norvegia. Centrul multifunctional va gazdui gradinita satului Fantanele, “Clubul cu Lipici”, Centrul de zi pentru varstnici, cabinetul medical al viitorului medic de... ( vezi detalii)

S-a semnat contractul de asfaltare a drumului judetean Huruiesti – Buhoci

17.06.2010 (vezi sursa)

La Consiliul Judetean Bacau s-a semnat ieri contractul de finantare pentru reabilitarea drumului judetean 252 Huruiesti – Gaiceana – Parincea – Bibiresti – Buhoci. El va deservi un numar de 18.739 de locuitori. Valoarea investitiei se ridica la 93,6 milioane de lei, adica 18 milioane de euro. Contributia judetului este de 1,7 milioane de lei. La eveniment au participat primarii beneficiari ai lucrarii, Constantin... ( vezi detalii)

Cel mai lung drum din judet, finantat din fonduri europene

17.06.2010 (vezi sursa)

Drumul judetean 252, Huruiesti - Buhoci, in lungime de aproximativ 54 de kilometri, va fi modernizat in cadrul unui proiect cu finantare europeana. Costul total al investitiei depaseste suma de 20 de milioane euro. Dragos Benea, presedintele Consiliului Judetean, a semnat contractul de finantare a lucrarilor in prezenta lui Razvan Murgeanu, secretar de stat in Ministerul Dezvoltarii Regionale. Lucrarile vor dura cel putin 29 de luni, DJ 252... ( vezi detalii)

Strategia de dezvoltare a judetului Bacau

03.04.2010 (vezi sursa)

Cei mai reprezentativi lideri ai judetului Bacau, senatori, deputati, sefi ai Consiliului Judetean, sau ai Prefecturii, dar si directori ai institutiilor deconcentrate sau primari au luat parte la dezbaterea publica legata de implementarea “Strategiei de dezvoltare durabila a judetului Bacau - instrument de lucru pentru administratie”, proiect finantat prin Fondul Social European. Liderii bacauani au discutat pret de... ( vezi detalii)

Dezbatere publica pe seama strategiei de dezvoltare a judetului Bacau

31.03.2010 (vezi sursa)

Autoritatile judetului nostru isi doresc sa puna la punct prima strategie de dezvoltare a judetului. Dragos Benea, presedintele Consiliului Judetean Bacau, a anuntat ieri ca joi, de la ora 11.00, la Sala Mare a Prefecturii Bacau va avea loc prima dezbatere pe acesta tema. “Consiliul Judetean are un proiect legat de elaborarea unei strategii de dezvoltare a judetului. S-a adjudecat si licitatia pentru desemnarea firmei care se va ocupa... ( vezi detalii)

Judetul Bacau va fi dotat cu opt autospeciale pentru situatii de urgenta

24.03.2010 (vezi sursa)

In judetul Bacau vor ajunge opt autospeciale achizitionate printr-un program european destinat situatiilor de urgenta. Ieri, la Consiliul Judetean (CJ) Bacau a fost lansat proiectul “Achizitionare echipamente specifice pentru imbunatatirea capacitatii si calitatii sistemului de interventie in situatii de urgenta, acordarii asistentei medicale de urgenta si a primului ajutor calificat”, la care au luat parte Dragos Benea,... ( vezi detalii)

Dragos Benea candideaza ca vicepresedinte la PSD

20.02.2010 (vezi sursa)

Dragos Benea, vicepresedintele Organizatiei Judetene a PSD Bacau si presedintele Consiliului Judetean, a intrat in cursa pentru un post in conducerea de virf a Partidului Social Democrat. El s-a inscris in cursa pentru o functie de vicepresedinte in partid, la Congresul ce este programat astazi. Benea spune ca a intrat in competitie la insitentele lui Victor Ponta, pe care de altfel il sustine pentru sefia PSD. “Candidatura mea este... ( vezi detalii)

Dragos Benea este presedintele ADIS

18.02.2010 (vezi sursa)

Primarii din judet si sefii Consiliului Judetean s-au intilnit sa discute in cadrul sedintei Adunarii Generale a Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara pentru Salubrizare (ADIS) Bacau mai multe probleme ce tin de functionarea asociatiei. A urmat apoi si sedinta Asociatiei de Dezvoltare Intercomuntara Bacau. Ambele au avut loc la sala “Ateneu”. Presedintele ADIS a fost ales Dragos Benea, presedintele CJ Bacau. In cadrul... ( vezi detalii)

Centura Bacaului a fost pusa pe faras de pedelisti

12.02.2010 (vezi sursa)

- cinci orase din tara, printre care si municipiul Bacau, au ramas fara centura ocolitoare pentru ca Ministerul Transporturilor nu a luat banii de la Banca Mondiala – reactiile nu au intirziat sa apara de la autoritatile bacauane, care au criticat dur lipsa de responsabilitate a Ministerului Transportului, despre care spun ca a tinut proiectul bacauan la sertar u pedelistii bacauani, care au Guvern, au tacut ca melcul – primarul... ( vezi detalii)

Conducerea judetului s-a rugat de onesteni sa se retraga de la ADIB si Apa Serv

11.02.2010 (vezi sursa)

Prefectul Claudiu Balan, presedintele Consiliului Judetean (CJ) Bacau, Dragos Benea, insotit de vicepresedintele Dumitru Braneanu si directorii Olga Haineala, Cornelia Gireada si Ciprian Frunza, precum si expertul Vlad Penescu si directorul SC Apa Serv SA Bacau, Petre Haineala, s-au aflat la Onesti, marti, unde au participat la sedinta extraordinara a Consiliului local, la care s-a aprobat retragerea municipiului din asociatia ADIB si de la... ( vezi detalii)

S-a infiintat Camera Agricola Bacau

29.01.2010 (vezi sursa)

In prima sedinta ordinara din 2010, CJ a aprobat infiintarea Camerei Agricole, prin reorganizarea Oficiului de Consultanta. Institutia nou infiintata e subordonata CJ Bacau, dar va fi finantata de minister. Cu doar 17 specialisti la 85 de comune, CAJ vrea sa-i invete pe tarani sa atraga fonduri UE.
Guvernul a decis sa transforme oficiile de consultanta in camere agricole, care vor avea personalitate juridica si vor fi coordonate doar... ( vezi detalii)

Dragos Benea isi prezinta raportul de activitate

28.01.2010 (vezi sursa)

Dragos Benea, presedintele Consiliului Judetean Bacau isi va prezenta vineri raportul de activitate pe anul trecut. Prezentarea o va face in cadrul sedintei ordinare de CJ Bacau, de vineri. Consilierii judeteni vor mai avea insa de aprobat validarea unui nou coleg, Carmen Cioltam din partea PNL, infiintarea camerei agricole, vinzarea prin licitatie a cantonului Poieni, respingerea plingerii prealabile a societatii “Romtelecom”,... ( vezi detalii)

Consiliul Judetean se prezinta altfel pe Internet

10.09.2009 (vezi sursa)

Pagina de Internet a Consiliului Judetean (CJ) Bacau a fost schimbata. De luni, institutia are o alta fata, mult mai rarefiata si usor de cautat informatii. Daca pina acum site-ul era greoi, iar informatiile putine si neactualizate, acum noua pagina este mai accesibila si cu informatii in timp real. Ca noutate au aparut stirile despre activitatea institutiei si mai ales actiunile presedintelui Dragos Benea, precum si sectiunea dedicata... ( vezi detalii)

Patriarhul Daniel a devenit cetatean de onoare al judetului

01.09.2009 (vezi sursa)

Preafericitul Parinte Patriarh Daniel a devenit ieri cetatean de onoare al judetului Bacau. Consilierii judeteni bacauani au aprobat in unanimitate proiectul prin care cea mai inalta fata bisericeasca din tara noastra a devenit cetatean de onoare al judetului. In expunerea de motive au fost prezentate detaliat contributiile Patriarhului la viata judetului nostru. Printre acestea se numara decizia Sfintului Sinod prin care Eparhia Romanului... ( vezi detalii)

Julio iglesias - „Romantic Classics“

22.07.2009 (vezi sursa)


Julio Iglesias concerteaza duminica in Bacau pe Stadionul Municipal. Artistul spaniol soseste in municipiu cu doar cateva ore inainte de inceperea spectacolului. Este cazat la Hotel Dumbrava. Spre deosebire de alti artisti, Iglesias nu a solicitat nimic deosebit. Spectacolul incepe la ora 21,45.
Luni, artistul va participa la o sedinta extraordinara a CJ, unde i se va inmna titlul de Cetatean de... ( vezi detalii)

„Penarul premiantului” si “Ghiozdanul scolarului”: 50 de miliarde pentru 55 de mii de elevi

09.07.2009 (vezi sursa)


Aproximativ 55 de mii de elevi din mediul rural vor beneficia de rechizite gratuite in cadrul programului "Ghiozdanul scolarului", initiat de Consiliul Judetean. Bugetul actiunii se ridica la peste 50 de miliarde de lei.

Toti elevii prescolari si scolari din mediul rural vor beneficia de rechizite gratuite dupa ce Consiliul Judetean a aprobat demararea programului "Ghiozdanul scolarului". Conform presedintelui CJ,... ( vezi detalii)

Delegatia din Tadjikistan a semnat in “balsoi ceaslov”

12.06.2009 (vezi sursa)

Delegatia din Republica Tadjikistan a fost primita ieri de prefectul judetului si de presedintele Consiliului Judetean (CJ) Bacau. Prim-vicepremierul tadjic a semnat in Cartea de onoare a judetului, pe care au numit-o “balsoi ceaslov”.

Dupa ce s-au trecut in revista rezultatele vizitei in judetul nostru pe protectia copilului, la final, delegatia i-a oferit presedintelui Dragos Benea un vas traditional din piatra de... ( vezi detalii)

Asul din mâneca lui Benea: Alesii judetului au amânat master-planul pe apa

16.05.2009 (vezi sursa)

Consilierii au avut la mapa, ieri, un proiect privind master-planul pentru retele de apa. Documentul vizeaza dezvoltarea retelelor din mediul urban si rural, inclusiv a celor din municipiul Bacau. Din cauza ca judetul nu are nici la ora asta un operator unic de apa, proiectul a fost amanat.

Accesarea fondurilor UE nerambursabile pentru modernizarea sistemului de apa-canal nu e posibila daca judetul nu are un operator unic de apa,... ( vezi detalii)

Autoritatile judetului vor sa stranga relatiile cu Venezuela

14.05.2009 (vezi sursa)

Excelenta Sa Margot Jose Marquez Garcia, ambasadorul Republicii Venezuela in Romania a avut un program incarcat de intalniri cu reprezentantii autoritatilor locale, dar si ai mediului de afaceri. Impreuna cu reprezentantii Asociatiei Romano-Venezuelene s-a intalnit cua patronatele bacauane de la Camera de Comert si Industrie(CCI) Bacau.

Concluziile dar si ultimele impresii au fost prezentate in sala de conferinte a Palatului... ( vezi detalii)

“Romania prinde radacini”, la Comanesti

06.04.2009 (vezi sursa)

In orasul Comanesti a continuat simbata, 4 aprilie, etapa de primavara a campaniei de impadurire “Romania prinde radacini”, initiata de Realitatea TV, in colaborare cu Romsilva, Organizatia MaiMultVerde si cu sprijinul Petrom. Localnici, politicieni, profesori, elevi, motociclisti, alpinisti, voluntari din tot judetul s-au solidarizat in actiunea comuna de plantare in zona Piriul Sec din cartierul Sublaloaia al orasului... ( vezi detalii)

CJ bate recordul la fonduri nerambursabile

02.04.2009 (vezi sursa)

Judetul Bacau a mai obtinut o finantare nerambursabila prin POR, de data asta in directia cresterii capacitatii administrative. Astfel, sumelor deja obtinute pentru reabilitarea infrastructurii, li se adauga inca 15 miliarde de lei vechi, care vor fi folositi pentru elaborarea unei strategii de dezvoltare a judetului.

Consiliul Judetean (CJ) Bacau a castigat o finantare nerambursabila cu un proiect depus in cadrul Programului... ( vezi detalii)

Proiectul noului aeroport pune autoritatile la treaba

31.03.2009 (vezi sursa)

Perspectiva reabilitarii Aeroportului Bacau obliga institutiile administrative sa caute solutii de colaborare. Ieri, presedintele Consiliului Judetean, Dragos Benea, a solicitat, in cadrul sedintei Consiliului Local, cooperarea consilierilor si a primarului pentru modernizarea drumurilor de acces din zona Aeroportului si pentru semnalizarea accesului spre obiectiv in mai multe puncte de intrare in oras. "Eu privesc investitorul cu buna... ( vezi detalii)

Bacaul a ajuns etalon: „România prinde radacini“ revine in Comanesti

30.03.2009 (vezi sursa)

La jumatate de an de la organizarea actiunii de impadurire a zonei Laloaia-Comanesti, in cadrul Campaniei aRomania prinde radacini", voluntarii vor mai adauga 5 hectare pe harta verde a judetului. Ziua stabilita pentru plantarea puietilor este 4 aprilie. Campania derulata de Realitatea TV si organizatia aMai mult verde" se va desfasura in judetul Bacau cu sprijinul CJ Bacau, al Directiei Silvice si CL Comanesti. Dragos Benea, presedintele... ( vezi detalii)

Ce dulci sunt banii UE!: Bacaul a taiat prima felie din POR

27.03.2009 (vezi sursa)

Pentru judetul Bacau, joi, 26 martie, va ramane o zia memorabila: au fost semnate primele contracte finantate prin POR. Valoarea lor e de 34 milioane de lei noi, primii bani atrasi din fonduri structurale. Contractele au fost semnate de Razvan Murgeanu, Dragos Benea si Constantin Apostol.

Evenimentul a avut loc in sala mare a Palatului Administrativ, in prezenta a numerosi invitati. Alaturi de cei care aveau sarcina sa semneze... ( vezi detalii)

Presedintele CJ Bacau sustine Spitalului Municipal

27.02.2009 (vezi sursa)

 

in sedinta Consiliului Judetean de ieri, presedintele Dragos Benea a subliniat importanta spitalului municipal, oscilind insa intre a fi unitate medicala de sine sau pavilion in Spitalul Judetean – el a mai spus ca important este sa se gaseasca sursele de finantare pentru continuarea lucrarii n consilierii judeteni au aprobat proiectele pe banda rulanta

Dragos Benea, presedintele Consiliului Judetean (CJ)... ( vezi detalii)

Consiliul Judetean se bazeaza pe banii UE

12.02.2009 (vezi sursa)

CJ Bacau a depus, in 2008, opt proiecte pentru drumuri si alte opt de imbunatatirea serviciilor. Regiunea N-E va primi 724 milioane de euro pe 6 axe de dezvoltare. Pentru Bacau, cele mai importante proiecte sunt aSki Park" si reabilitarea DJ.

Asa cum arata Legea bugetului pe 2009, dar si informatiile din interiorul PSD conform carora Liviu Dragnea ar fi demisionat din cauza subfinantarii MIRA, banii pentru reabilitarea drumurilor... ( vezi detalii)

Pârtie financiara pentru pârtia din Slanic

11.12.2008 (vezi sursa)

Alesii judetului au avut pe masa, la ultima sedinta, o hotarare care vizeaza proiectul "Schi Parc Slanic Moldova". Obiectivula urmeaza sa fie realizat in asociere de catre CJ Bacau si CL Slanic Moldova, demararea lui fiind aprobata inca din 2004. Dragos Benea, presedintele CJ, vrea sa depuna proiectul,a spre evaluare si finantare, la ADR N-E, in cadrul POR 200-2013 - Dezvoltare durabila si promovarea turismului. Din fonduri europene urmeaza... ( vezi detalii)

Cadou la centenarul spitalului / Bucatarie „europeana“ la Spitalul Judetean

01.12.2008 (vezi sursa)

Spitalul Judetean de Urgenta (SJU) a implinit 100 de ani de la infiintare. Intamplator sau nu, tot acum, CJ a aprobat modernizarea bucatariei, sectorul cel mai criticat de pacienti. Era singura optiune a alesilor, intrucat SJU nu poate obtine autorizatie si acreditare daca nu se investeste in blocul alimentar.

In sedinta de saptamana trecuta, consilierii judeteni au analizat studiul de fezabilitate pentru modertnizarea bucatariei... ( vezi detalii)

Solutii IT si financiare la SolePAD, astazi in Bacau

25.11.2008 (vezi sursa)

Compania Agora Media organizeaza, astazi, 25 noiembrie, o noua conferinta SolePAD la Bacau. Dedicat reprezentantilor mediului de afaceri din judetele Bacau si Neama, evenimentul va avea loc în sala de conferinte a societatii Agricola. În deschiderea evenimentului vor lua cuvintul Dragos Benea, presedintele Consiliului Judetean, Adrian Iordache, CEO/General Manager HIT Park Hemeius, si Mihai Tulbure, director la... ( vezi detalii)

57 de cupluri si-au sarbatorit nunta de aur la Pargaresti

24.11.2008 (vezi sursa)

Sambata, 22 noiembrie, in comuna Pargaresti administratia publica locala a organizat, incepand cu ora 13.00, o inedita premiere a cuplurilor care au implinit anul acesta 50 de ani de la casatorie. "Nunta de aur" a reunit personalitati de marca ale judetului, dar si din zonele invecinate. Au fost prezenti Dragos Benea, presedintele Consiliului Judetean, senatorul PSD Catalin Mardare, viceprimarul orasului statiune Targu Ocna, Costache Nutu,... ( vezi detalii)

Premii pentru fruntasii mediului de afaceri bacauan

13.11.2008 (vezi sursa)

A XV-a editie a Topului firmelor s-a dedrulat, ieri, 12 noiembrie, in Bacau, pentru firmele cu cele mai bune rezultate economico-financiare in anul 2007. Organizata de Camera de Comert si Industrie Bacau, manifestarea a fost onorata de o multime de oameni de afaceri bacauani, dar si de autoritatile Municipiului si judetului Bacau, precum si de reprezentanti ai unor institutii si organizatii locale sau centrale, precum si de ziaristi. Au... ( vezi detalii)

Luni se decide soarta Aeroportului Bacau

16.10.2008 (vezi sursa)

Luni, 20 octombrie, se va sti care este viitorul Aeroportului International “George Enescu” Bacau. Asta dupa ce deja se anuntase un termen in urma cu aproape doua saptamini. La inceputul saptaminii viitoare, firma care s-a ocupat de concesionarea aeroportului va califica sau nu singurul investitor interesat, compania Blue Air, cea care si-a adjudecat si lucrarile de modernizare a Aeroportului Baneasa din Bucuresti. “Luni... ( vezi detalii)

„România prinde radacini“ in Bacau / Politicienii vor „nasi“ copaci

01.10.2008 (vezi sursa)

 

Judetul Bacau a fost puternic afectat de inundatii in 2008, dar si in anii trecuti. Una dintre cauze este taierea ilegala a arborilor, care atinge cote alarmante mai ales pe Valea Trotusului. Din acest motiv, judetul Bacau a fost inclus in campania aRomania prinde radacini", demarata de Realitatea TV. Proiectul a fost lansat ieri, in sala mare a CJ, in prezenta tuturor partenerilor.

Consiliul Judetean (CJ)... ( vezi detalii)

Dragos Benea a venit la munca pe bicicleta

23.09.2008 (vezi sursa)

Ieri, presedintele Consiliului Judetean (CJ) Bacau a venit la slujba pe bicicleta, marcand astfel incheierea "Saptamanii Mobilitatii Europene" in care Agentia de Protectia Mediului a desfasurat campania "Aer curat pentru toti". Dragos Benea are o bicicleta "Giant", pe care si-a cumparat-o in 2005 "de ocazie", pentru ca altfel nu si-ar fi permis-o deoarece e foarte scumpa. Interesul pentru acest sport e mai vechi, presedintele CJ fiind un... ( vezi detalii)

50.000 de puieti se vor planta la Comanesti

04.09.2008 (vezi sursa)

Campania postului de televiziune Realitatea TV “Romania prinde radacini” va ajunge si in judetul nostru. “Am avut o discutie cu Mihai Tatulici, pentru implicarea Consiliului Judetean in acest proiect, prin implicarea primarilor din judet si Consiliul Local Comanesti in prima etapa. In octombrie se vor planta 50.000 de puieti in opt ore, pe dealul Laloaia”, a declarat Dragos Benea, presedintele Consiliului Judetean... ( vezi detalii)

Benea a depus juramântul / Presedintele CJ doreste depolitizarea institutiei

24.06.2008 (vezi sursa)

Dragos Benea a depus, la Tribunal, juramantul de investire in functia de presedinte al Consiliului Judetean. Evenimentul nu a fost lipsit de mici surprize, precum absenta "recuzitei" necesare pentru oficializarea evenimentului: Biblia si Constitutia Romaniei.

Dupa o asteptare de cateva minute in sala din incinta Tribunalului, presedinta, in persoana judecatoarei Mariana Munteanu, asistata de prefectul Claudiu Serban, a facut... ( vezi detalii)

Noi centre pentru persoanele cu dizabilitati / Dubla inaugurare la Targu Ocna si Comanesti

19.11.2007 (vezi sursa)

Sambata, 17 noiembrie, incepand cu ora 10.00 a fost inaugurat la Tg. Ocna cel de-al doilea centru pentru persoane cu dizabilitati, pentru ca in cursul aceleiasi zile, la Comanesti sa se taie panglica Centrului de Ingrijire si Asistenta a Persoanei cu Dizabilitati. La cele doua manifestari a participat Silviu George Didilescu, presedintele Autoritatii Nationale pentru Persoane cu Handicap (ANPH). La manifestarea de la Tg. Ocna au mai luat... ( vezi detalii)

Julio Iglesias e „Cetatean de Onoare“ al judetului Bacau

24.08.2007 (vezi sursa)

Forfota mare, ieri, la Consiliul Judetean (CJ) Bacau. Angajatii instututiei s-au pregatit de dimineata sa-l intampine pe Julio Iglesias, caruia urma sa i se decerneze titlul de “Cetatean de Onoare al judetului Bacau” in cadrul unei sedinte festive a CJ. De altfel, aceasta distinctie a fost infiintata special pentru el, la ultima sedinta a CJ Bacau. Pe coridoare s-a facut curatenie, iar in sala mare a... ( vezi detalii)

Julio iglesias - „Romantic Classics“

22.07.2007 (vezi sursa)

Julio Iglesias concerteaza duminica in Bacau pe Stadionul Municipal. Artistul spaniol soseste in municipiu cu doar cateva ore inainte de inceperea spectacolului. Este cazat la Hotel Dumbrava. Spre deosebire de alti artisti, Iglesias nu a solicitat nimic deosebit. Spectacolul incepe la ora 21,45.
Luni, artistul va participa la o sedinta extraordinara a CJ, unde i se va inmna titlul de Cetatean de Onoare al... ( vezi detalii)

Colaborare romano-austriaca pentru sectia de Oncologie

05.07.2007 (vezi sursa)

Sectia Oncologie a Spitalului Judetean de Urgenta Bacau se afla intr-o stare deplorabila. Vechimea cladirii si dotarile precare fac extrem de dificile conditiile pe care sunt nevoiti sa le suporte bolnavii. In aceste conditii, autoritatile locale cauta solutii pentru modernizarea sectiei. Presedintele Consiliului Judetean Bacau a avut astazi o intalnire cu delegati ai firmei austriece Vamed Gruppe, invitati in... ( vezi detalii)

Birocratia si coruptia ne alunga investorii / Solutiile europene au ajuns in Bacau

21.06.2007 (vezi sursa)

Hotelul Decebal a fost ieri gazda seminarului „EU Sol – Solutii europene pentru afaceri”, seminar care a pus fata in fata oamenii de afaceri din judet, autoritatile locale, precum si reprezentanti ai firmelor care ofera astfel de solutii. Intalnirea s-a bucurat de prezenta prefectului de Bacau Gabriel Berca, a presedintelui Consiliului Judetean Bacau Dragos Benea.

Evenimentul,... ( vezi detalii)

13 pentru Bacau

21.06.2007 (vezi sursa)

Consiliul Judetean mizeaza pe „legende“.Dragos Benea, presedintele Consiluilui Judetean (CJ) Bacau, a lansat ieri, la intalnirea cu ziaristii, un nou proiect care urmareste promovarea judetului Bacau. Nu e vorba, asa cum se asteptau jurnalistii, de volumul II al albumului foto „Martursiri”, ci de proiectul legende pentru Bacau”. Acesta va face cunoscut judetul cu ajutorul unor... ( vezi detalii)

Zana de la Montreal ne scoate in lume

06.06.2007 (vezi sursa)

Nadia Comaneci face promisiuni in templul lui Enescu

Centrul de Cultura „Rosseti-Tescanu - George Enescu“ din Tescani a gazduit ieri un eveniment cu totul special: lansarea primului album foto al judetului realizat dupa 1989. Lucrarea “Marturisiri. Bacau, o identitate europeana” e realizata de Consiliul Judetean (CJ) Bacau, dupa un concept apartinand ziaristei Nicoleta Bichescu... ( vezi detalii)

Judetul Bacau a primit 2 milioane de euro prin PHARE

20.05.2007 (vezi sursa)

Cel mai prost drum din judet e, fara indoiala, cel care duce la Podu Turcului, mai exact anumite portiuni intre Izvoru Berheciului si Podu Turcului care arata ca dupa un bombardament. “Este cel mai deteriorat drum din judetul nostru, drum in a carui reabilitare nu am investit niciun ban in acest mandat, a declarat Angela Bogea, vicepresedinte al Consiliului Judetean (CJ) Bacau. Nu pentru ca nu am vrut, ci... ( vezi detalii)

SolePAD a oferit solutiile reale la problemele adevarate

06.05.2007 (vezi sursa)

Peste o suta de firme au raspuns favorabil invitatiei facute pentru vineri, 4 mai, de catre Agora Media la cea de-a 18-a editie a conferintelor SolePAD (Solutii Eficiente Pentru Afaceri Durabile). Evenimentul a beneficiat si de prezenta autoritatilor judetene si locale, respectiv a presedintelui Consiliului Judetean, Dragos Benea, si a primarului Romeo Stavarache. Organizata pentru a doua oara in Bacau,... ( vezi detalii)

Francezii vor sa colaboreze cu Filarmonica „Mihail Jora“

05.04.2007 (vezi sursa)

O delegatie franceza condusa de Gerard Vandembroucke, vicepresedintele Consiliului Regional Limousin, Franta, s-a intalnit ieri cu Dragos Benea, presedintele Consiliului Judetean (CJ) Bacau, la sala mare a Palatului Administrativ. Delegatia din Limousin a fost formata din specialisti in domeniul agriculturii, invatamantului si culturii. La intalnire au mai fost prezenti Angela Bogea si Victor Mitocariu,... ( vezi detalii)

Opozitia din Bacau a inceput campania electorala

02.04.2007 (vezi sursa)

Fondurile pentru judet, miza in batalia politica

Tema investitiilor si a fondurilor dirijate spre judetul Bacau in acest mandat a declansat, la ultima sedinta a Consiliului Judetean (CJ), vii critici impotriva Puterii. Ioan Chiriac, consilier din partea PLD acum, a acuzat conditiile din Spitalul Judetean de Urgenta (SJU), afirmand ca „in unele sectii intri sanatos si iesi bolnav“. El l-a... ( vezi detalii)

Programul regional s-a blocat la Bruxelles

30.03.2007 (vezi sursa)

Presedintele Benea acuza Guvernul de incompetenta

Dragos Benea (foto), presedintele Consiliului Judetean (CJ) Bacau, a criticat, ieri, la conferinta de presa, prestatia ministrilor din fostul Guvern legat de pregatirea programelor prin care urmeaza sa fie accesate fondurile structurale, precum si nepasarea autoritatilor fata de intarzierea deschiderii acestor linii de finantare. „Acestea sunt... ( vezi detalii)

Album foto pentru judetul Bacau

11.03.2007 (vezi sursa)

Consiliul Judetean a prevazut in proiectul de buget pe 2007, la capitolul “Alte actiuni economice”, suma de 2,6 miliarde de le vechi, din care 1,6 miliarde pentru realizarea unui album de fotografii care sa prezinte judetul Bacau. Cea care a castigat licitatia si va realiza albumul este firma Coloniale, administrata de Nicoleta Bichescu. Caietul de sarcini a fost cumparat de 2-3 firme, dar numai... ( vezi detalii)

Doar un sfert din drumurile judetene sunt practicabile

08.02.2007 (vezi sursa)

Aceasta este concluzia prezentata de presedintele Consiliului Judetean (CJ) vizavi de situatia drumurilor din Bacau, ca urmare a unui raport intocmit de curand. Conform datelor prezentate de Dragos Benea intr-o conferinta de presa ce a avut loc ieri, din totalul de 979 de kilometri de drumuri judetene, 592 de kilometri sunt asfaltati, 15 kilometri sunt din beton, 341 de kilometri pietris, iar 31 de kilometri... ( vezi detalii)

Dragos Benea a fost premiat pentru proiectul BHT

18.01.2007 (vezi sursa)

Presedintele Consiliului Judetean (CJ) Bacau, Dragos Benea, a avut, ieri, oaspeti de la Bucuresti. Reprezentantii Comisariatului pentru Societatea Civila (CSC) au venit special ca sa-l premieze pentru atragerea de fonduri europene, mai exact pentru reteaua de alimentare cu apa care va fi realizata in Bazinul Hidrografic Trotus si pentru celelalte proiecte derulate de judetul Bacau in parteneriat cu regiunea... ( vezi detalii)