Activitate

2008
2008-12-02

Consiliul Judetean Bacau a primit cel mai important premiu din istoria administratiei locale bacauane

Sunt mandru ca in calitate de Presedinte al Consiliului Judetean Bacau, am primit cel mai important premiu din istoria administratiei locale bacauane.

In perioada 1-3 decembrie, Strasbourg-ul a fost gazda sesiunii de toamna a Congresului Consiliului Europei. Evenimentul a adus, cu titlu de noutate absoluta, prima editie a Premiilor Regiunilor. Am avut onoarea de a primi distinctia speciala a juriului, ca o recunoastere a implicarii Consiliului Judetean Bacau in sustinerea proiectelor de impact in dezvoltarea regionala.

Competitia a fost una cu adevarat dura, in urma deliberarii juriului acordandu-se doar 2 distinctii speciale pentru calitatea deosebita a... (vezi detalii)

2008-11-05

Reabilitarea si modernizarea sectoarelor de drum judetean

Acord o foarte mare atentie infrastructurii, motiv pentru care in permanenta sunt cautate noi surse de finantare guvernamentala sau comunitara pentru reabilitarea si modernizarea sectoarelor de drum judetean ce necesita investii ample cu costuri ridicate.

O oportunitate in acest sens o constituie Programul Operational Regional 2007-2013, elaborat de Ministerul Integrarii Europene in stransa colaborare cu Agentiile de Dezvoltare Regionala, proiect ce a fost transmis Comisiei Europene.
Avand in vedere oportunitatea de finantare oferita de POR 2007 - 2013 axa prioritara 2, domeniul de interventie 2.1, Consiliul Judetean Bacau a decis sa inainteze aplicatii pentru reabilitarea... (vezi detalii)

2008-10-30

Campania România prinde rădăcini Comăneşti - Bacău

Pe 30 octombrie 2008, am participat alaturi de cei peste 5.000 de voluntari, printre care numeroşi oameni politici, sportivi sau artişti, la plantat de puieţi de brad, paltin şi pin pe un teren de cinci hectare de lângă Comăneşti. Alegerea acestei destinaţii in aceasta prima campanie „România prinde rădăcini” este dovada că misiunea televiziunii de ştiri şi a partenerilor săi este continuă şi susţinută.
În 2008 s-au plantat peste 75.000 de puieţi pe suprafeţe însumând peste 15 ha din judeţele Suceava, Neamţ şi Bacău.
    Campania „România prinde rădăcini” face parte din programul „Cod... (vezi detalii)

2008-10-10

Proiecte cu finantare nerambursabila 2008

Cu regret marturisesc ca Romania se afla printre ultimele tari in ceea ce priveste absorbtia de fonduri europene, de aceea, unul dintre principalele mele obiective este ca judetul pe care il reprezint sa acceseze si sa obtina finanatare nerambursabila pentru cat mai multe proiecte.

In anul 2008 s-au elaborat si s-au depus urmatoarele proiecte cu finantare nerambursabila:
- Ski Park Slanic Moldova- proiect realizat in parteneriat cu Consiliul Local Slanic Moldova si Consiliul Judetean Bacau, finantat de POR 2007-2013, Axa prioritara 5 – Dezvoltarea durabila si promovarea turismului, Domeniul de interventie
5.2.- Crearea, dezvoltarea, modernizarea infrastructurii... (vezi detalii)

2008-10-06

6-9 OCTOMBRIE 2008 „OPEN DAYS – REGIONS AND CITIES IN A CHALLENGING WORLD” SAPTAMANA EUROPEANA A REGIUNILOR SI ORASELOR– REGIUNI SI ORASE INTR-O LUME A PROVOCARILOR”

6-9 OCTOMBRIE 2008 „OPEN DAYS – REGIONS AND CITIES IN A CHALLENGING WORLD” SAPTAMANA EUROPEANA A REGIUNILOR SI ORASELOR– REGIUNI SI ORASE INTR-O LUME A PROVOCARILOR”

In perioada 6-9 octombrie, am participat impreuna cu o delegatie a Consiliului Judetean Bacau, pentru prima data, la Bruxelles in cadrul "OPEN DAYS- Regions and cities in a challenging world"- "Saptamana europeana a regiunilor si oraselor- regiuni si orase intr-o lume a provocarilor", cea mai importanta manifestarea europeana adresata autoritatilor locale si regionale. Editia din acest an a manifestarii a fost organizata de Comitetul regiunilor si de Directia Generala de Politica... (vezi detalii)