Activitate

2010
2010-12-29

Cetatean de Onoare al judetului Bacau

Am recunoscut talentul si munca pictorului Ioan Maric.  Ioan Maric a participat la numeroase expozitii individuale si de grup, fiind recunoscut ca un pictor naiv de valoare atat in tara, cat si dincolo de granitele ei. Pictorul Ioan Maric a primit titlul “Cetatean de onoare al judetului Bacau” pentru contributia deosebita “adusa la dezvoltarea culturii si la promovarea imaginii judetului Bacau in tara si in strainatate.” Artistul le-a multumit consilierilor, apoi, ca un copil ce este inca, a spus cu voce tremurata: “Nu voi dezamagi! Si pana acum, am muncit din suflet!”

(vezi detalii)

2010-10-20

Sustinere consolidare vechea biblioteca

Astazi am participat la receptia lucrarilor la cladirea fostei Biblioteci Judetene. Bugetul a fost asigurat din trei surse, de la Banca Mondiala, de la Guvernul României iar partea cea mai consistenta a fost asigurata de Consiliul Judetean Bacau. Astfel, dintr-o valoarea totala a investitiei la momentul receptiei lucrarilor de peste 2,5 de milioane de RON, aportul Bancii Mondiale si al Guvernului a însemnat aproape 40 la suta, restul de peste 60 la suta fiind acoperit de Consiliul Judetean Bacau.

(vezi detalii)

2010-09-13

Festivitatea începerii noului an scolar

Am raspuns invitatiei primarilor din comunele Scorteni si Beresti Tazlau, participând la deschiderea noului an scolar 2010-2011.
Acest proiect pe care l-am initiat, aprobat si sustinut de catre toti consilierii judeteni, consta în distribuirea catre fiecare elev si prescolar din toate comunele din judetul Bacau a unui ghiozdan si a unui set complet de rechizite necesare începutului de an scolar.
Ghiozdanele au dimensiuni si forme diferite, iar setul de rechizite care le completeaza este adaptat urmatoarelor categorii de beneficiari: prescolari, scolari clasele I-IV (ciclul primar), scolari clasele V-VIII (ciclul gimnazial) si pentru cei care urmeaza... (vezi detalii)

2010-07-02

Centrul Comunitar Motoseni, o importanta investitie a proiectului Servicii Integrate si Inovatoare pentru România

Am participat la festivitatea de inaugurare a Centrului Comunitar Fântânele, comuna Motoseni realizat de Fundatia de Sprijin Comunitar în parteneriat cu Consiliul Judetean  Bacau în cadrul proiectului «Servicii Integrate si Inovatoare pentru România» finantat din fonduri oferite de Guvernul Norvegiei prin Programul Innovations Norway.

(vezi detalii)

2010-06-16

Se reabiliteaza drumul judetean DJ 252

Astazi am semnat Contractului de finantare care implementeaza proiectul „Reabilitare drum judetean DJ 252, Huruiesti-Gaiceana-Parincea-Bibiresti-Buhoci, KM 75+300 – 130+100, Judetul Bacau", cod SMIS 1012. Proiectul este derulat prin Programul Operational Regional, Axa prioritara 2 Îmbunatatirea infrastructurii de transport regionale si locale, Domeniul de interventie 2.1. Reabilitarea si modernizarea retelei de drumuri judetene, strazi urbane-inclusiv constructia/reabilitarea soselelor de centura. Autoritatea de Management pentru Programul Operational Regional 2007- 2013 este Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, iar Organismul Intermediar responsabil pentru... (vezi detalii)