Activitate

2015
2015-12-16

Modernizarea secției de radioterapie

Ziua de 16 decembrie 2015 a marcat o etapă importantă în renovarea secției de radioterapie din cadrul Spitalului Județean Bacău. Pentru mine și pentru colegii mei este o investiție de mare importanță umană și sperăm să o finalizăm cât mai repede, astfel încât oamenii să nu mai fie nevoiți să meargă la Iași, București sau Cluj pentru investigații care țin de sfera oncologiei. Începerea lucrărilor marchează o nouă etapă în derularea acestui proiect, iar băcăuanii trebuie să știe că, în maximum 6,7 luni cei suferinzi de afecțiuni oncologice vor putea fi tratați aici.

Proiectul... (vezi detalii)

2015-11-09

Vizită de progres în cadrul proiectului ”Incluziune socială prin furnizarea de servicii integrate la nivelul comunității”

    Vineri, 6 noiembrie 2015, am participat alături de doamna Tove Bruvik Westberg, Ambasador al Regatului Norvegiei în România și doamna Sandie Blanchet, reprezentantul UNICEF în România, la întâlnirea de bilanț în cadrul proiectului ”Incluziune socială prin furnizarea de servicii integrate la nivelul comunității”.
     Proiectul a fost demarat în anul 2014, iar în cadrul întîlnirii au fost analizate activitățile realizate în decursul acestui prim an al implementării. Astfel, în perioada octombrie 2014- octombrie 2015 au fost... (vezi detalii)

2015-09-18

Modernizarea Observatorului Astronomic din Bacău


Miercuri, 16 septembrie 2015, am participat la conferinței de presă organizată de Consiliul Județean Bacău în scopul mediatizării proiectului „Restaurarea şi Valorificarea Durabilă a Patrimoniului Cultural - Observatorul Astronomic „Victor Anestin” Bacău, cod SMIS 13163.
Proiectul este finanţat din fonduri europene în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară 5 – Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului, Domeniul major de intervenţie 5.1 - Restaurarea şi valorificarea durabilă a patrimoniului cultural, precum şi crearea/modernizarea infrastructurilor conexe.
Bugetul total alocat acestui proiect este de... (vezi detalii)

2015-08-27

Cea mai modernă Radioterapie din țară va funcționa în Spitalul Județean de Urgență Bacău


Joi, 27 august, am participat, în prezența ministrului Sănătății, Nicolae Bănicioiu, prefectului județului Bacău, Dorian Pocovnicu, deputatului PSD, Cosmin Necula și a directorului general al Companiei Naționale de Investiții, Manuela Pătrășcoiu, la semnarea contractului pentru cea mai mare investiție medicală din judet, respectiv Modernizarea Compartimentului de Radioterapie. Este o investiție de 6.000.000 de euro, ce urmează a fi realizată de Compania Națională de Investiții (CNI), prin Ministerul Dezvoltării Regionale. Spitalul Județean de Urgență Bacău va fi dotat cu un accelerator liniar de particule, de ultimă generație, care va putea asigura aproximativ 15.000 de... (vezi detalii)

2015-08-26

DECATHLON “INTEGRATIVE MEETINGS OF FRIENDS”

Astăzi, am avut marea plăcere de a participa la festivitatea de deschidere a competiției sportive, desfășurată la Universitatea “Vasile Alecsandri” din Bacău – Facultatea de Științe ale Mișcării, Sportului și Sănătății.
Consiliului Judeţean Bacău, prin Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Bacău, a organizat, pentru prima data în România, competiția cu titlul DECATHLON “INTEGRATIVE MEETINGS OF FRIENDS” în perioada 26 – 27.08.2015, competiție sportivă internațională pentru persoane cu dizabilități.
Prima parte a competiției “RELAY RUN”, desfășurată în perioada 17-25.08.2015, constă... (vezi detalii)