Activitate

2016
2016-03-16

,,O Şansă la Demnitate!”

Miercuri, 16 martie 2016, în Sala Mare a Consiliului Judeţean Bacău, am participat la semnarea Acordului de parteneriat între Consiliul Judeţean Bacău, prin Direcţia Generală pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Bacău (D.G.A.S.P.C.) și Asociaţia Lumina, ca urmare a dezvoltării proiectului ,,O Şansă la Demnitate!”.
Proiectul ”O șansă la demnitate!” se încadrează în obiectivele Strategiei Județene de Dezvoltare a Serviciilor Sociale pentru perioada 2014-2020, respectiv ”Incluziunea socială a copiilor cu dizabilități promovând dreptul la educație, sănătate, viață în familie și... (vezi detalii)

2016-03-08

O nouă etapă în proiectul social finanțat de AMBASADA NORVEGIEI și UNICEF

Joi, 8 martie, am participat la o nouă întâlnire de lucru din cadrul proiectului ”Incluziune Socială prin furnizarea de servicii integrate la nivelul comunității”. Acest eveniment s-a desfășurat la primăria Moinești, gazdă fiind primarul localității, domnul Viorel Ilie și invitați au fost Ambasadorul Regatului Norvegiei în România, doamna Tove Bruvik Westberg, Reprezentantul UNICEF în România, doamna Sandie Blanchet, Managerul Spitalului Municipal Moinești, domnul Adrian Cotârleț.
Considerăm că beneficiul cel mai important adus de acest proiect până în acest moment este: formarea echipelor integrate de intervenție... (vezi detalii)

2015-12-16

Modernizarea secției de radioterapie

Ziua de 16 decembrie 2015 a marcat o etapă importantă în renovarea secției de radioterapie din cadrul Spitalului Județean Bacău. Pentru mine și pentru colegii mei este o investiție de mare importanță umană și sperăm să o finalizăm cât mai repede, astfel încât oamenii să nu mai fie nevoiți să meargă la Iași, București sau Cluj pentru investigații care țin de sfera oncologiei. Începerea lucrărilor marchează o nouă etapă în derularea acestui proiect, iar băcăuanii trebuie să știe că, în maximum 6,7 luni cei suferinzi de afecțiuni oncologice vor putea fi tratați aici.

Proiectul... (vezi detalii)

2015-11-09

Vizită de progres în cadrul proiectului ”Incluziune socială prin furnizarea de servicii integrate la nivelul comunității”

    Vineri, 6 noiembrie 2015, am participat alături de doamna Tove Bruvik Westberg, Ambasador al Regatului Norvegiei în România și doamna Sandie Blanchet, reprezentantul UNICEF în România, la întâlnirea de bilanț în cadrul proiectului ”Incluziune socială prin furnizarea de servicii integrate la nivelul comunității”.
     Proiectul a fost demarat în anul 2014, iar în cadrul întîlnirii au fost analizate activitățile realizate în decursul acestui prim an al implementării. Astfel, în perioada octombrie 2014- octombrie 2015 au fost... (vezi detalii)

2015-09-18

Modernizarea Observatorului Astronomic din Bacău


Miercuri, 16 septembrie 2015, am participat la conferinței de presă organizată de Consiliul Județean Bacău în scopul mediatizării proiectului „Restaurarea şi Valorificarea Durabilă a Patrimoniului Cultural - Observatorul Astronomic „Victor Anestin” Bacău, cod SMIS 13163.
Proiectul este finanţat din fonduri europene în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară 5 – Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului, Domeniul major de intervenţie 5.1 - Restaurarea şi valorificarea durabilă a patrimoniului cultural, precum şi crearea/modernizarea infrastructurilor conexe.
Bugetul total alocat acestui proiect este de... (vezi detalii)